Logo Realitatea.md

Viorel Morari rămâne în arest! Atât recursul procurorilor, cât și cel al avocaților, respinse de Curtea de Apel

20 Ianuarie 2020, 18:47 // Actualitate

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 20 ianuarie, recursul avocaților, care au solicitat eliberarea acestuia. Tot astăzi, Curtea de Apel a respins și recursul procurorilor, care au cerut 30 de zile de arest preventiv în locul celor 20 acceptate anterior de prima instanță.

 

Informația privind respingerea recursului avocaților a fost confirmată pentru IPN de către Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari.

De altă parte, procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv pentru Viorel Morari, contestând la Curtea de Apel încheierea Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana prin care demersul de aplicare a arestului preventiv a fost admis parțial - doar 20 de zile. Instanța de Apel a respins și acest recurs.

Procurorii insistă pe 30 de zile de arest pentru Viorel Morari. Când va fi examinat recursul

Potrivit Procuraturii Generale, „necesitatea plasării lui Viorel Morari în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală, posibilitatea eschivării de răspundere penală”.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie, iar ulterior a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Acesta este acuzat că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal, și ulterior urmărirea penală, și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Potrivit PG, „toate aceste acțiuni au fost făcute din interese personale, precum și în interesul petentului și a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiți în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a acestei cauze penale”.

VEZI ȘI:

Judecătorii i-au aplicat lui Viorel Morari 20 de zile de arest preventiv, în loc 30 cum au solicitat procurorii

Procurorii solicită azi arestarea preventivă a lui Viorel Morari pentru 30 de zile

Viorel Morari a fost reținut de oamenii legii. A fost plasat în arest pentru 72 de ore în baza unei plângeri depusă de Plahotniuc

Ce spune procurorul general, Alexandr Stoianoglo, despre reținerea lui Morari. „Dosarul a fost deschis la solicitarea mea”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile