Logo Realitatea.md

VIRAL: Cea mai bună actriţă a avut cel mai puternic şi emoţionant discurs la gala Oscar 2018 (VIDEO)

05 Martie 2018, 17:24 // Life

Frances McDormand (60 de ani) a câştigat trofeul Oscar 2018 la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri“, regizat de Martin McDonagh. Actriţa a avut unul dintre cele mai puternice discursuri, iar ultimele două cuvinte rostite s-au răspândit cu repeziciune în mediul online.

Foto: www.bbc.co.uk

Frances McDormand, care a mai câştigat un Oscar în 1997 pentru rolul din „Fargo“, a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol principal la gala Oscar 2018 pentru interpretarea unei mame disperată să-l prindă pe ucigaşul fiicei sale din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. McDormand a oferit şi unul dintre cele mai puternice şi emoţionante discursuri ale serii, rugându-le pe femeile nominalizate la Oscar 2018 să se ridice în picioare pentru a sublinia faptul că sunt extrem de puţine, scrie Adevarul.

În discursul de acceptare, Frances a dorit să împartă premiul cu prietenele şi colegele de breaslă prezente în sală: „Hiperventilez, dacă e să cad, ridicaţi-mă pentru că am câteva lucruri de spus!“ Ulterior, McDormand le-a cerut tuturor femeilor prezente în sală şi care au primit nominalizări la Oscar 2018, să se ridice în picioare, îndemn care a fost urmat de ropote de aplaude.

„Ştiu că sunteţi mândri de mine, iar acest lucru îmi umple sufletul cu bucurie, dar acum vreau să privim în perpectivă. Dacă îmi faceţi onoarea, aş vrea ca toate femeile nominalizate la Oscar 2018 să se ridice în picioare: actorii, regizorii, designerii, compozitorii… Meryl, dacă tu te ridici, toţi îţi vor urma exemplul, căci fiecare dintre noi are o poveste de spus şi proiecte care au nevoie de sprijin“, a adăugat Francis, adresându-se actriţei Meryl Streep, care a dat curs invitaţiei. Extrem de emoţionată, actriţa Margot Robbie a avut lacrimi în ochi în timpul discursului colegei sale. „Mai am două cuvinte de spus: Inclusion Rider“, şi-a încheiat Frances McDormand discursul.

Ce înseamnă „Inclusion Rider“

Cele două cuvinte, „inclusion rider“, i-au lăsat confuzi pe fanii din social media, care nu au înţeles cu exactitate la ce s-a referit actriţa câştigătoare, motiv pentru care sintagma a devenit virală. Ulterior, au apărut şi explicaţiile. Aşadar, „Inclusion Rider“ este o clauză contractuală care implică angajarea unui grup de oameni de etnii şi sex diferite, scrie The Independent.

Astfel, cele două cuvinte rostite de actriţă reprezintă o pledoarie pentru a le reaminti colegilor de breaslă să adăuge o clauză contractuală la înţelegerile viitoare, care necesită egalitate rasială şi/sau de gen în producţiile cinematografice. „Am aflat săptămâna trecută că poate exista această clauză în contract. Înseamnă că poţi cere cel puţin 50% diversitate de gen şi rasă, atât în ceea ce priveşte echipa de casting, cât şi cea de filmare“, a explicat actriţa, notează Vulture.

CITEȘTE ȘI:

Oscar 2018: "The Shape of Water", regizat de Guillermo del Toro, a primit cele mai multe trofee. Lista completă a câştigătorilor (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile