Logo Realitatea.md

Viza cu care Vlad Plahotniuc a călătorit oficial în SUA în ultimii patru ani a EXPIRAT! Când a folosit-o ultima dată

15 Decembrie 2019, 18:01 // Politica

Viza de tip B1, pentru călătorii temporare în Statele Unite ale Americii, deținută de fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, cu care acesta s-a aflat ultima dată în SUA la scurt timp după schimbarea puterii în vara acestui an, a expirat ieri, 14 decembrie. Viza în cauză i-a fost oferită pentru identitatea lui reală a acestuia, cu numărul de pașaport „AA0000001”, eliberat de autoritățile Republicii Moldova.

colaj: realitatea.md

Deși se spune că ar fi și acum în Statele Unite ale Americii, potrivit paginii Web a bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, cetățeanul Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc, cu pașaportul cu numărul „AA0000001”, s-a aflat pentru ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a părăsit teritoriul Republicii Moldova ca urmare a schimbării puterii în țară.

Acesta a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în Statele Unite în scopuri de afaceri.

Vedeți și: (DOC) Vizitele lui Vlad Plahotniuc în SUA: Câte au fost, ce durată au avut și prin ce aeroporturi a zburat. Miami - destinația preferată!

Accesând baza de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, vedem că în decursul anilor 2015-2019 Vlad Plahotniuc a avut 16 vizite pe teritoriul Statelor Unite (intrări și ieșiri) cu o durată între una și cinci zile.

Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, când Vlad Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceiași zi. Cele mai lungi vizite, cele de cinci zile, au avut loc între 10-15 iulie 2017 și 2-7 mai 2019.

Documentul în cauză a expirat ieri, 14 decembrie.

Aceasta însă nu înseamnă că fostul lider democrat nu se poate afla în SUA în baza pașaportului său eliberat de autoritățile Republicii Moldova pe numele „Vladislav Novak”, despre care s-a aflat recent s-au a altor cetățenii despre care se spune că le-ar avea. Mai mult chiar, acesta ar fi fost văzut acum o lună în Miami Beach, din peninsula Florida, din sudul Statelor Unite.

Vedeți și: Vlad Plahotniuc, surprins din nou în Miami?! Unde exact a fost făcută poza în care ar apărea fostul lider democrat (FOTO)

Acum câteva zile, Centrul Național Anticorupție a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Vlad Plahotniuc deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Vedeți și: Cum îl mai cheamă pe Vlad Plahotniuc? A doua identitate dezvăluită!

Confirmat de SIS. Autoritățile i-au eliberat lui Plahotniuc pașaport cu o altă identitate (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile