Logo Realitatea.md

Vizita lui Erdoğan în R. Moldova. Președintele turc va participa la inaugurarea Președinției și a altor șase obiective sociale din Găgăuzia

09 Octombrie 2018, 16:56 // Actualitate

Pe lângă faptul că președintele Turciei, Recep Tayyıp Erdoğan, va participa în timpul vizitei sale oficiale la inaugurarea Președinției, după efectuarea lucrărilor capitale de reparație, oficialul va întreprinde o vizită de lucru și în UTA – Găgăuzia, unde va avea loc inaugurarea a șase obiecte sociale.

Foto: politico.eu

Potrivit șefului statului, Igor Dodon, care a avut o întrevedere astăzi cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, pentru a pune la punct toate detaliile, în cea de-a doua zi a aflării președintelui turc în Moldova, acesta și soția sa vor vizita Găgăuzia. La Comrat și în alte localități ale regiunii, va avea loc inaugurarea a șase obiecte sociale importante, construite prin contribuția partenerilor turci.

Este vorba despre o grădiniță, un spital, o școală de creație pentru elevi, un centru de cultură, un azil de bătrâni și un parc de recreere.

Amintim că, Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA) execută lucrările de reconstrucție a clădirii prezidențiale, după vandalizarea edificiului, în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

De menționat că, vizita președintelui turc în țara noastră este planificată pentru perioada 17-18 octombrie curent.

VEZI ȘI:

Șeful statului, Igor Dodon, vrea să repare clădirea Președinției! De unde va lua bani pentru lucrări

FOTO - Președintele Igor Dodon a vizitat clădirea președinției: Sper ca până la Ziua Independenței lucrările de renovare să fie finalizate

Președinția, tot mai aproape de marea inaugurare. Noul gard din fier forjat a fost parțial ”dezvelit” (FOTO) 

Șeful statului, Igor Dodon, vrea să repare clădirea Președinției! De unde va lua bani pentru lucrări

Cât vor costa lucrările de reparație a clădirii Președinției și cum va arăta aceasta din interior (FOTO)

Turcii s-au apucat de reparația sediului Președinției?! În curtea clădirii au fost instalate schele și observați lucrători (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile