Logo Realitatea.md

Vizita ministrului rus Șoigu în Republica Moldova a scandalizat presa din România

23 August 2019, 07:53 // Societate

Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în Republica Moldova, la invitația președintelui nostru, Igor Dodon, pentru evenimentele din 24 august dedicate „marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism” a scandalizat presa din România, în special, în partea ce ține de numărul de persoane din delegație.

Informația Realitatea.md a fost preluată de cel puțin 5 portaluri de peste Prut.

Libertatea.ro

Ziuanews.ro

E-politic.ro


National.ro

Cancan.ro

Amintim că, potrivit surselor Realitatea.md, aproximativ 10 persoane din personalul de securitate a ministrului rus deja ar fi în țară, altele 17 urmând să vină azi, iar ultimele peste 15 vor ateriza împreună cu Șoigu, adică în această sâmbătă.

Aceleași surse ne-au mai declarat că din delegație fac parte zeci de ofițeri, inclusiv mai mulți generali din Statul Major al Armatei ruse și din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Oficial însă se cunoaște doar că va fi prezentă și vicepreședinta Consiliului Federației din Rusia, Galina Karelova. 

Vizita ministrului rus al Apărării a trezit mare scandal pe intern din partea Blocului ACUM - partenerii de coaliție a socialiștilor. În timp ce vineri, pe 23 august, cei de dreapta vor comemora victimele regimurilor totalitare şi autoritare, sâmbătă, pe 24 august, cei de stânga vor celebra „eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști”.

Asta, în primul rând. În al doilea rând, ministrul nostru al Apărării, Pavel Voicu, s-a arătat nedumerit, când prim-ministra Maia Sandu i-a spus că nu poate semna niciun acord în cadrul vizitei rușilor, pentru că nu s-au respectat toate demersurile.

Oficialul a declarat că a aflat luni de la Igor Dodon despre vizită și imediat a anunțat-o pe doamna premier. Suspect este faptul că, deși a aflat abia acum două zile, a mai adăugat că vizita lui Șoigu era în plan demult pentru finele lunii august.

CITEȘTE ȘI:

Ex-secretar de Stat al Apărării: Vizita la Chișinău și discuția lui Șoigu cu Voicu ar putea fi calificate ca trădare de Patrie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile