Logo Realitatea.md

Vlad Bilețchi, consilier în satul Aluatu: „În Chișinău e „uns cu miere”, însă unioniștii trebuie să meargă în sate să facă schimbări” (VIDEO)

22 Octombrie 2019, 11:22 // Societate

Președintele Organizației unioniste, ODIP, Vlad Bilețchi, a câștigat mandatul de consilier în satul Aluatu, raionul Taraclia, în urma alegerilor locale din 20 octombrie curent, unde a candidat ca independent.

Într-o conferință de presă, susținută astăzi, Bilețchi a declarat că a hotărât să candideze independent în această localitate la funcția de consilier, pentru a continua proiectele de dezvoltare și modernizare „a unicii localități din raionul Taraclia, unde există o școală cu predare în limba română”, care se află în reconstrucție, la fel la inițiativa și implicarea sa.

Bilețchi și-a propus inițial în calitatea sa de consilier independent să modernizeze și să dezvolte infrastructura în localitate, să construiască două stații de așteptare a transportului public, să instaleze un indicator la intrarea în sat, să reconstruiască biserica creștin-ortodoxă, care a fost în localitatea Aluatu sub Mitropolia Basarabiei, însă a fost distrusă în timpul Uniunii Sovietice, să faciliteze redobândirea cetățeniei române sătenilor, să construiască trotuare, spații verzi și terenuri sportive, să implementeze proiecte de aprovizionare cu apă, sistem de canalizare și gaze și să ajute oamenii de a fi mai receptivi la nevoile altora, prin readucerea conceptului de „clacă”.

Menționăm că, funcția de primar în localitatea Aluatu a fost câștigată de către reprezentantul PSRM, Bobeci Anatolie, care a obținut 62,54% (207 voturi), fiind la cel de al doilea mandat. Vlad Bilețchi a obținut cel mai multe voturi la funcția de consilier 37,11% (118 voturi), fiind urmat de PSRM (34,91) și Blocul ACUM (13,52). Unionistul susține că nu vede o problemă sau un impediment în implementarea proiectelor pe care și le propune, chiar dacă primarul este socialist, pentru că a colaborat cu acesta în trecut și a fost foarte receptiv și deschis pentru a produce schimbări pentru localitatea dată.

Totodată, liderul ODIP a spus de ce a decis să candideze la funcția de consilier local într-o localitate ce se află la aproximativ 200 km de Chișinău, acolo unde s-a născut și locuiește. „În Chișinău e uns cu miere, sunt terenuri de împărțit, sunt dispoziții de semnat, este mită unde se ia, sunt multe lucruri care te fac mai bogat, dar dacă sunt onești, candidații unioniști trebuie să meargă la firul ierbii. Noi avem 898 de primării, dar nu am dat posibilitatea oamenilor să pună ștampila în dreptul unui candidat unionist. Mi-am propus candidatura, ca să ajut oamenii. Am făcut acest lucru în mare liniște, ca să nu stârnesc anumite forțe mult mai puternice deocamdată. Unioniștii trebuie să-și schimbe metodele de promovare a conceptului, nu e suficient să bocim pe la monumente, să depunem flori sau să rostim doar versuri patriotice. Trebuie să mergem în sate și să începem a ajuta oamenii, să le creăm condiții de viață mai bună. Doar astfel oamenii vor înțelege adevăratul scop al unioniștilor”, a spus Belețchi.

De asemenea, președintele Organizației Unirea-ODIP a mai declarat că nu vede o problemă faptul că va trebui să circule odată la trei luni pentru a participa la ședințele consiliului. El afirmă că va fi prezent în sat mult mai des pentru a implementa schimbările. Bilețchi dă asigurări că nu se va afilia nici unui partid politic, pentru că scopul său este doar să contribuie la dezvoltarea satului Aluatu și nicidecum să facă politică.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile