Logo Realitatea.md

Vlad Filat a cerut instanței să vorbească cu presa (VIDEO)

18 Aprilie 2019, 16:11 // Societate

Ședința de judecată din 18 aprilie în dosarul „Filat 2” a fost amânată, la solicitarea avocaților ex-premierului, care au depus o cerere de recurs la Curtea de Apel Chișinău împotriva unei închieri din 16 aprilie și așteaptă o decizie în acest sens. Înainte de a fi amânată, însă, Vlad Filat a reușit să spună la ședință că vrea să vorbească cu jurnaliștii și a cerut totodată instanței să îi ofere acest drept.

Cererea pe care au depus-o avocații la Curtea de Apel Chișinău este despre un recurs privind neconstituționalitatea completului de judecători ai Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani.

„Astăzi, am depus recurs împotriva încheierii pronunțate în ședința din 16 aprilie 2019 prin care ne-a fost respinsă cerere de sesizare a Curții Constituționale. Considerăm logic să fie determinat dacă este instanța competentă să judece această cauză și din aceste considerente am depus o copie a recursului înaintat Curții de Apel Chișinău, și vom aștepta soluția instanței ierarhic superioare”, a explicat Victor Munteanu, avocatul lui Vlad Filat.

În același timp, ex-premierul a adăugat că vrea să i se permită comunicarea cu reprezentanții mass-mediei, făcând referire la ședința trecută, când i s-a spus că are acest drept pentru 5 minute după ședința de judecată, dar într-un final a fost escortat direct spre penitenciarul în care își ispășește pedeapsa.

„S-a informat că eu am refuzat să vorbesc cu presa. Vreau să fac această precizare că acest lucru nu s-a întâmplat. Solicit în continuare să-mi fie oferit dreptul meu legal de a comunica cu presa. Să îmi expun și eu punctul meu de vedere”, a spus Vlad Filat în instanță.

Ședința de judecată a durat circa 30 de minute. O altă ședință de judecată încă nu a fost fixată, dar cel mai probabil va avea loc la începutul lunii mai 2019.

Filat, din nou pe banca acuzaților. Dosarul în care este învinuit de spălare de bani la alegerile parlamentare din 2014, trimis în judecată

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile