Logo Realitatea.md

Vlad Filat, prezent la Consiliul Național Politic al PLDM, la 12 ani de la fondare. Mesajul acestuia transmis foștilor colegi

08 Decembrie 2019, 12:28 // Politica

Fondatorul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, eliberat săptămâna trecută din detenție a participat astăzi la Consiliul Național Politic al formațiunii, la 12 ani de la lansare în politică, unde a declarat că „va continua să lupte pentru valorile pe care le-a promovat anterior, precum statul de drept și integrarea europeană a Republicii Moldova”, deși are activitatea politică suspendată.

Foto: publika.md

„Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare până în momentul în care voi demonstra că tot ceea ce s-a vorbit și promovat cu atâta insistență în privința mea a fost un neadevăr, iar ceea ce mi s-a întâmplat a fost un precedent periculos care a dus ca în Republica Moldova să sufere atâta lume”, a declarat Vlad Filat.

El însă a precizat că va continua să promoveze proiectele pentru care a pledat anterior. „Activitatea politică suspendată nu înseamnă că voi suspenda activitatea în acțiunile pentru care am luptat împreună – statul de drept, reforme autentice, integrare europeană autentică.

Filat a specificat că, după cei peste 4 ani de detenție este acum „cu sufletul împăcat” și va reveni în politică atunci când va demonstra că „tot ceea ce i s-a încriminat a fost un neadevăr”. „După aceste 50 de luni sunt cu sufletul împăcat. Nu am răutate sau dorință de răzbunare”, a declarat fostul lider PLDM.

Totodată, el și-a chemat foștii colegi să accepte o parte din foștii membri ai PLDM care au părăsit formațiunea în ultimii ani.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen la începutul acestei săptămâni, după ce fusese condamnat într-un dosar de corupție. Eliberarea condiționată a acestuia a fost posibilă după ce și-ar fi ispășit 2/3 din perioada de detenție, inclusiv cu cele peste 700 de zile de detenție anulate de instanța de judecată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile