Logo Realitatea.md

Vlad Plahotniuc, citat de Procuratura Anticorupție. Vezi ce învinuiri i se aduc (DOC)

08 Octombrie 2019, 10:23 // Societate

Fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost citat de către procurorii Procuraturii Anticorupție în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Potrivit PA, s-a recurs la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

„Procuratura Anticorupție, conducându-se de prevederile art.236 alin.(1) din Codul de procedură penală, îl citează pe cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Dânsul are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari”,

Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se menționează într-un comunicat al PA.

Amintim că, ex-liderul democraților, a fugit din țară imediat după instaurarea noii guvernări Blocul ACUM și PSRM, iar ulterior și-a depus și mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile