Logo Realitatea.md

Vlad Plahotniuc, de la distanță: „Am nevoie de o pauză, dar nu pentru a mă odihni”

17 Iunie 2019, 11:17 // Politica

Liderul PDM a făcut o postare pe contul său oficial de Facebook prin care a dezvăluit că decizia partidului de a se retrage de la guvernare ar fi fost luată încă marțea trecută, doar că se dorea a fi vociferată la discuția dintre PSRM și Blocul ACUM care așa și nu a mai avut loc. 

Mai mult, Vlad Plahotniuc a spus că a avut o idee să plece din politică, doar că s-a răzgândit în numele echipei democraților: „M-am gândit să-mi asum singur responsabilitatea și să mă retrag din politică. Asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă, să dezamăgesc oamenii, care și-au pus speranțe în mine.

Dacă m-aș retrage acum, fracțiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă și deputații să fie presați să treacă la un anumit partid, care să-și facă singur majoritatea parlamentară și să preia Moldova”.

Politicianul totuși a hotărât să rămână alături de echipe, doar că deocamdată de la distanță. El a spus că va lipsi o perioadă, fără să menționeze un termen exact.

„Noi ne-am fi dorit ca, în locul nostru, la guvernare să vină alți politicieni, care să acționeze la fel de independent cum a făcut-o PDM, nu niște marionete ale unor forțe străine. Dar despre aceste lucruri vom avea timp să discutăm, voi deschide mai târziu anumite paranteze, acum lucrurile sunt prea fierbinți încă și rațiunea nu este neapărat prezentă”, a scris Vlad Plahotniuc.

Democratul a mai adăugat că:Sunt conștient că, eu și Partidul Democrat avem mulți dușmani, am fost conștient de asta și când guvernarea noastră a cerut la ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei și a obținut în premieră acea rezoluție istorică. Știu ce risc mi-am asumat când am inițiat legea împotriva propagandei, când am refuzat să semnez planul de federalizare a țării. Înțeleg că, din cauza asta, Moldova nu mai este un loc sigur pentru mine, dar nu sunt omul care să trăiască în frică, voi merge înainte și voi da dovadă de patriotism în continuare, voi lupta de oriunde, pentru ca țara mea să iasă de sub ocupația altor state și moldovenii să trăiască liberi în țara lor”.

Postarea integrală:

În opoziție, dar la fel de puternici! Asta descrie în puține cuvinte spiritul echipei Partidului Democrat, o echipă...

Publicată de Vlad Plahotniuc pe Luni, 17 iunie 2019
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile