Logo Realitatea.md

Vlad Plahotniuc, surprins din nou în Miami?! Unde exact a fost făcută poza în care ar apărea fostul lider democrat (FOTO)

20 Noiembrie 2019, 15:15 // Actualitate

Fostul deputat și președinte democrat Vlad Plahotniuc, anunțat în căutare internațională ar fi fost surprins, din nou, în Miami, statul Florida din SUA. O poză în care ar apare acesta a fost expediată în adresa redacției ProTV, fără a oferi însă și alte detalii. Realitatea.md a încercat să examineze poza.

colaj: realitatea.md

Potrivit ProTV, cel care a expediat poza a spus doar că „bărbatul care apare în imagini este Vlad Plahotniuc și că fotografia a fost făcută în Miami”.

Vedeți și: (DOC) Vizitele lui Vlad Plahotniuc în SUA: Câte au fost, ce durată au avut și prin ce aeroporturi a zburat. Miami - destinația preferată!

Deși fotografiat de la distanță, în poză poate fi văzut un bărbat în costum sport, în adidași, cu un chipiu cu cozorocul la spate și cu rucsacul pe un umăr, în timp ce privește în telefon.

La fel, alături de acesta apare și o femeie, cu o geantă pe umăr care pare să vorbească la telefon. Nici femeia nu pare îmbrăcată la patru ace, având o jachetă de culoare albă, pantaloni capri și încălțată în ghete.

Nu se cunoaște însă cu exactitate dacă cel care apare în poză este într-adevăr Vlad Plahotniuc, nici cine este însoțitoarea acestuia.

Cert însă este faptul că poza a fost, într-adevăr, făcută în orașul american Miami-Beach de pe litoralul Oceanului Atlantic (peninsula Florida, SUA).

Astfel, poza a fost realizată pe 407 Lincoln Road, intersecție cu Washington Avenue, clădirea în fața căreia se află persoanele fotografiate, numită „407 Building”, fiind amplasată la doar câteva sute de metri de plajă. „407 Building” este o clădire de birouri, cu 13 etaje și un total de 120.000 de metri pătrați de spații pentru închirieri. Tot în aceeași clădire își are oficiul Centrul Financiar al Bank of America.

Lincoln Road este o stradă pietonală cunoscută la nivel internațional, cu magazine de vânzare cu amănuntul, birouri și restaurante cu mese fine. De asemenea, găzduiește galerii de artă, teatre și hoteluri, precum Ritz Carlton South Beach.

Este de menționat că, în cadrul unei emisiuni televizate care a avut loc luni, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că, din momentul demiterii Guvernului Sandu prin moțiune de cenzură, Vlad Plahotniuc a obținut „o victorie importantă” și „poate locui liniștit în Miami”

Potrivit lui, fostul lider democrat ar fi trebuit în viitorul apropiat să ajungă în România. Asta pentru că „americanii nu-i pot oferi azil politic pentru că ar fi apărut întrebări către Guvernul Sandu”. Astfel, „a fost luată decizia de a-l trimite, aproape forțat, în România”. „Pentru că, din toate pașapoartele care le are, bune sunt doar cele de cetățean moldovean și al României. România, conform Constituției, nu-și extrădează cetățenii și s-a luat decizia de a-l trimite în Pipera pentru mulți ani înainte”, a spus atunci Usatîi.

„Din momentul demiterii Guvernului Maia Sandu, Plahotniuc poate trăi liniștit în Miami și nimeni nu-l va trimite în România. Pentru că, a-i refuza lui Dodon extrădarea lui Plahotniuc, pentru că ar fi urmărit din motive politice, credeți-mă, anume așa și va fi”, a mai adăugat liderul PN.

Google Street View ne oferă o panoramă extraordinară a clădirilor de pe Lincoln Road:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5425 -0.3193%
USD USD 17.4980 -0.6484%
RUB RUB 0.2549 2.1643%
RON RON 4.0349 -0.2867%
UAH UAH 0.6531 -0.3965%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile