Logo Realitatea.md

Vladimir Voronin dezvăluie numele primei persoane pe lista PCRM la alegerile parlamentare

27 Decembrie 2018, 17:04 // Stiri

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din R. Moldova a declarat că formațiunea sa va face publică lista candidaților la fotoliul de deputat pe circumscripția națională după ce va reuși să rezolve unele probleme birocratice care au apărut în procesul de înregistrare în cursă. Fostul președinte al R. Moldova a mai spus că el va fi în capul listei partidului la alegerile din 24 februarie 2019.

Vladimir Voronin a spus pentru Ziarul de Gardă că lista va fi publicată după ce vor fi finalizate toate procedurile birocratice.

„Noi nu am reușit ieri din cauza CEC-ului să depunem toate documentele. CEC-ul a inventat niște instrucțiuni nu pentru partide sau viitorii deputați sau pentru viitorul țării, ci pentru ei, ca ei să îndeplinească obligațiunile puse în fața lor de către Partidul Democrat. Așa discriminare și bătaie de joc de partide politice încă nu am văzut. Ei pe mine mă pun să semnez că eu le-am transmis lor documente, nu că ei au primit de la mine, ci că eu le-am transmis lor documente. Se cer documente, documente, documente. Noi am procedat așa cum procedat de fiecare dată… Noi de la CEC urma să ne ducem la Palatul Republicii pentru a ne iscăli că suntem de acord să participăm la alegeri. Păi, a fost plenara, toți au fost de acord. Pentru ce trebuie de mai semnat încă o dată?”, se întreabă liderul PCRM, care s-a arătat nedumerit și de faptul necesității eliberării unui certificat de integritate, dar și despre procedura prin care s-a tras la sorți ordinea concurenților electorali.

„Bara din fața mesei unde sta comisia e cu 10 cm mai înaltă decât suprafața mesei. Eu am chemat-o pe fata noastră care-i împuternicită să ne reprezinte interesele la CEC și am întrebat-o. Ea a zis că nu a văzut nimic din sală. Este bara, iar plicurile cu numerele 1,2,3,4 nu se vedeau. Noi știm cum se repartizează biletele. Din sală nu se vede ce este după acea bară…”, zice Voronin.

Cât despre lista PCRM pentru viitoarele alegeri, Vladimir Voronin a precizat că aceasta va fi publicată după ce vor fi rezolvate problemele birocratice. „Noi o să candidăm. E clar că cei de la guvernare sunt bandiți, mafioți, corupți, dar noi ce să facem, să-i lăsăm și mai departe să-și bată joc de țară? Nu avem încă semnătura a patru persoane. Timp mai este”, a spus Voronin, care nu a decis dacă va candida sau nu și într-o circumscripție uninominală. „Încă îi țin în tensiune pe toți…”.

Voronin a precizat că lista PCRM este în ordine alfabetică. „Da, în lista depusă la CEC eu sunt primul pe listă. Al doilea, al treilea și până la ultimul, toți sunt în ordine alfabetică. Eu tot am dorit să fiu inclus în ordine alfabetică, dar așa a hotărât plenara, ca președintele să fie în frunte”.

Partidul Democrat din Moldova va fi primul în buletinul de vot. Pe locul doi va fi Blocul ”ACUM PAS și PPDA”, pe locul 3 - PCRM, iar 4 - PSRM. Ordinea concurenților electorali a fost trasă la sorți de CEC. 

Astăzi, Partidul Politic ”ȘOR” a prezentat la Comisia Electorală Centrală lista candidaților la fotoliul de deputat pe circumscripţia naţională. Potrivit reprezentanților CEC, Partidul ȘOR va fi a 5-lea în lista electorală.

VEZI ȘI:

PRIMELE partide înscrise în cursa electorală: CEC a stabilit ordinea pentru primii patru concurenți (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile