Logo Realitatea.md

Vladimir Zelenski: Vreau să fiu alături de soldații noștri în vremurile grele din Donbass

08 Aprilie 2021, 16:53 // În lume

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski s-a deplasat la frontul de est al țării, după o creștere a ciocnirilor cu forțele separatiste și o intensificare a tensiunilor cu Moscova. Luptele dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși s-au intensificat în ultimele săptămâni, ridicându-se teama unei escaladări majore într-un conflict de lungă durată asupra regiunii Donbass.

Armata ucraineană a anunțat astăzi, că un alt soldat de-al ei a fost ucis, ajungând la numărul de 25 militari morți.

Zelenski, care a apelat la sprijinul aliaților occidentali ai Ucrainei, urma să viziteze poziții în care încetarea focului „a fost încălcată în mod sistematic în ultimele zile” și în care soldații ucraineni au fost uciși sau răniți, declară autoritățile.

„Vreau să fiu alături de soldații noștri în vremurile grele din Donbass. Mergând la locațiile escaladării, am sesizat că Ucraina are nevoie de pace și vom face totul pentru acest lucru”, a menționat președintele Ucrainei.

Odată cu adoptarea unui nou acord de încetare a focului, anul trecut, luptele din cadrul conflictului s-aru calmat relativ. Conflagrația militară a izbucnit după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014. 

Separatiștii sunt văzuți pe scară largă că au sprijinul politic și militar al Rusiei, pe care Moscova îl neagă vehement.

Zelenski la începutul acestei săptămâni a cerut ca NATO să accelereze analiza cererii Ucrainei de aderare la alianță, spunând că aceasta este singura modalitate de a pune capăt acestui conflict.

Vezi și: 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile