Logo Realitatea.md

„Vocea lui Donald Trump” interzisă pe Facebook și Instagram

01 Aprilie 2021, 16:22 // În lume

Facebook a eliminat un videoclip cu fostul președinte al SUA, Donald Trump de pe pagina norei lui. Paginile de facebook și instagram ale fostului șef de stat au fost blocate încă în luna ianuarie, după ce suporterii acestuia au atacat clădirea Capitoliului de la Washington în semn de protest.

Lara Trump în colaborare cu Fox News a realizat un videoclip cu ea intervievându-l pe Trump. Videoul în care au fost abordate mai multe probleme cu care se confruntă Statele Unite la momentul actual a fost postat pe platforma de socializare Facebook, însă în cele din urmă a fost șters. 

După câteva ore, Lara a postat o captură de ecran cu un e-mail pe care l-a primit de la Facebook, prin care ar fi fost avertizată cu privire la interdicția de a face postări pe plaformă cu și despre fostul președinte. 

„În conformitate cu blocajul pe care l-am efectuat conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, conținutul adițional postat din numele lui sau cel în care acesta ține discursuri va fi eliminat și va duce de asemenea, la limitări suplimentare asupra conturilor de pe care vor fi făcute astfel de postări”, se spune în e-mailul semnat „Katelyn”.

„Uite așa, ajungem tot mai aprope 1984 de Orwell. Uau”, a comentat ea pe contul ei de Instagram.

Sean Hannity, prezentatorul Fox News TV și un vechi susținător al lui Donald Trump a descris această mișcare a Facebook-ului drept un gest de „cenzură extremă”.

Suspendarea de către Facebook a contului lui Trump la data de 7 ianuarie, exact la o zi după revoltele de la Capitoliu, este revizuită în prezent de noul său Comitet de supraveghere, care a fost înființat pentru a se pronunța asupra deciziilor controversate de acest gen.

„Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a declarat la acea vreme CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg.

Donald Trump a fost, de asemenea, „interzis” pe platformele Twitter și YouTube.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile