Logo Realitatea.md

Voi tresări la auzul sirenei chiar și în viitor... Cu ce se va ocupa cel mai cunoscut pompier din țară, după ce timp de 15 ani a salvat vieți (VIDEO)

08 Noiembrie 2018, 08:01 // Life
// Autor:  
Elena Putregai

Nu mai sunt pompier, însă voi tresări la auzul sirenei chiar și în viitor... Dmitriy Polscin, cel mai cunoscut pompier din țară, a anunțat că pleacă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Timp de 15 ani, a luptat cu flăcările, a muncit cu dedicație, iar motivul care l-a făcut să se despartă de ceea ce știe cel mai bine să facă este unul banal. Vrea să-i asigure familiei sale un viitor și asta o poate face cu un salariu mai bun.

Embed:

„A fost decizia mea, deși îmi iubesc munca. Cred că mult timp nu mă voi putea obișnui cu ideea că nu mai sunt pompier. Trebuie să mă gândesc la viitorul familiei căreia vreau să-i ofer o bază materială solidă, de aceea am fost nevoit să-mi caut un job mai plătit.

Colegii s-au întristat, dar toți au reacționat cu înțelegere. M-au rugat să nu-i uit și să vin în ospeție. Am trecut împreună peste atâtea... Îmi pare bine că am reușit să obținem, în timpul serviciului, un echipament de protecție mai bun și multe altele”, a povestit Dmitriy pentru Realitatea.md.

A adunat sute de momente emoționante pe parcursul activității sale: „Este vorba despre curaj și dedicație, despre teama și groaza în fața stihiilor, despre fericirea în urma unor victorii și despre lacrimi dureroase în urma pierderii tovarășilor și a oamenilor pe care nu i-am putut salva. Nu este adevărat că bărbații nu pun totul la inimă, important este că asta să nu știe cei care-ți încredințează propria viață”.

Se pare că Dmitriy își va păstra statutul de cel mai cunoscut pompier din țară, mai ales, că a decis să se implice într-o serie de proiecte sociale. „În continuare, voi face bine oamenilor și patriei. Sper că Dumnezeu va avea milă și îmi va dărui o bătrânețe frumoasă... Acum, sunt manager în cadrul mai multor proiecte sociale. În unul dintre acestea, realizez o serie de filmulețe despre cum să supraviețuiești în situații critice și să acorzi primul ajutor. Alt proiect presupune să pictăm secțiile pentru copii din spital și nu doar, împreună cu o echipă de artiști și voluntari”, a adăugat acesta.

Dmitriy Polscin a fost plutonier-major în cadrul Detaşamentului salvatori şi pompieri Centru din Chişinău. În 2015, s-a ales cu titlul „Pompierul anului”. Tot el a fost primul pompier moldovean care a apărut pe coperta revistei americane „International Fire Fighter”, fiind vorba de o ediție specială, cu ocazia celebrării a 50 de ani de la apariția publicației.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile