Logo Realitatea.md

Vor mai călători gratuit sau nu? Victimele represiunilor politice ar putea să nu mai beneficieze de facilitate

29 Ianuarie 2020, 13:18 // Societate

Liberalii spun că victimele represiunilor politice nu vor mai avea facilitatea de a călători gratuit cu transportul public din capitală. În context, au dat vina pe consilierii PSRM, PAS și PPDA care au votat bugetul municipal pentru 2020 cu modificări printre care și asta. În același timp, însă, reprezentanți ai transportului public asigură că aceste categorii circulă în continuare gratuit.

„Începând cu 2020, persoanele care au fost supuse represiunilor în baza deciziilor NKVD-ului și KGB-ului, cei care au fost închiși în lagărele de concentrare sovietice, exilați sau trimiși la muncă silnică în condiţii neomenești nu mai au dreptul de a călători gratis în transportul public. Această batjocură la adresa unor oameni bătrâni, săraci și necăjiți de soartă are loc datorită votării bugetului pe 2020 cu aceste modificări de către PSRM, PAS și PPDA.

Fracțiunea PL va cere la următoarea ședință a CMC repararea acestui abuz și acordarea în continuare a acestui drept, persoanelor care au avut de suferit de pe urma regimului sovietic inclusiv și angajațiilor poliției și polițiștii de frontieră, care au fost excluși din categoria persoanelor care vor beneficia de acest drept.

P.S. Care este oare fața adevărată a lui Ivan Ceban? Sau compasiune ne manifestăm doar în poze la Sankt Petersburg, unde a mers și a depus flori în memoria celor care au suferit de pe urma asediului Leningradului în timp ce bătrânii din orașul lui li se ia și ultimul drept, oare oamenii care mai rămas printre noi, în mare parte fiind astăzi la limita sărăciei nu trebuie să simtă un mic sprijin din partea noastră?”, a scris Veronica Herța, consilieră PL, pe contul său de Facebook.

Primarul capitalei, Ion Ceban, care este vizat în postare de mai sus, deocamdată, nu a venit cu o reacție. Odată ce va avea una, o vom publica într-un nou articol, cu actualizarea acestuia.

Este de menționat că ultima dată consilierii municipali s-au întrunit la sfârșitul anului trecut, 26 decembrie 2019. Pe site-ul oficial, încă nu a apărut un anunț cu o dată stabilită pentru o nouă ședință CMC.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile