Logo Realitatea.md

Vor o viață fără fum! Zeci de tineri au dansat în parc împotriva fumatului (VIDEO)

31 Mai 2017, 21:13 // Societate

Fumul de țigară trebuie să devină istorie! Aceasta este dorința unor tineri din Chișinău, care au dansat în Parcul Central al orașului pentru a-i determina pe fumători să renunțe la acest viciu. Participanții la flashmob rămân în speranța că în viitorul apropiat societatea va alege un mod sănătos de viață.

Embed:

- Fiecare om trebuie să fie sănătos. Copiii trebuie să fie sănătoși. Fiecare femeie trebuie să poată să nască un copil sănătos, căruia să-i ofere un viitor bun.

- Fumatul este una dintre principalele cauze ale cancerului la plămâni. Fără tutun putem trăi, fără tutun trebuie să trăim.

- Oamenii trebuie să renunțe la fumat pentru că trebuie să se gândească la viitorul lor. Acest fenomen nu le strică doar lor viața, ci și familiei, și copiilor. Noi, în calitate de viitori lucrători medicali promovăm renunțarea la fumat și modul sănătos de viață.

Specialiștii în domeniu spun că în ultimul an au fost înregistrate progrese în lupta cu tabacul.

„Este posibil ca Moldova să iasă din fum. Activitățile realizate timp de un an de zile au demonstrat acest lucru. Astăzi, avem peste 90% din toate categoriile de instituții, unde prevederile legii sunt implementate. Acești tineri vin cu un mesaj de susținere a politicilor statului în domeniu”, a explicat Ion Șalaru, reprezentant CNSP.

Organizația Mondială a Sănătății marchează, în fiecare an, pe 31 mai, Ziua mondială fără tutun, încercând să atragă atenția asupra riscurilor asociate consumului de tutun.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile