Logo Realitatea.md

Vor să fie siguri în trafic! Elevii Liceului Teoretic ”Petre Ștefănucă” din Ialoveni au prezentat o lecție deschisă de circulație rutieră (VIDEO)

19 Octombrie 2016, 07:55 // Societate

Vor să fie pietoni disciplinați și învață cu sârg regulile de circulație! Este vorba despre elevii Liceului Teoretic ”Petre Ștefănucă” din Ialoveni, care au participat la o lecție deschisă, în care pe post de material didactic au fost culorile semaforului și indicatoarele rutiere. Sub privirile atente ale ofițerilor de patrulare, picii au povestit care sunt calitățile unui pieton disciplinat, dar și care sunt cele mai frecvente greșeli în timpul circulației. Lecția face parte din proiectul ”Zece minute de educație rutieră pe zi îți poate salva viața. Acționează”.

Embed:

”Educația rutieră trebuie să fie interactivă. Prin jocuri, prin activități interesante. Pentru ca atât copiii mici, cât și cei mari să conștientizeze cât de important este să respecți regulile de circulație și să eviți pericolele străzii”, a declarat Uliana Catană, ofițer de presă al Inspectoratului Național de Patrulare.

Directoarea Liceului ”Petre Ștefănucă”, Vera Balan, a declarat că elevii fac parte dintr-un proiect, care le permite nu doar să învețe regulile de circulație, ci și să devină dascăli pentru semenii mai mici.

”Prin dotarea pe care o au, organizează activități, ore de educație rutieră atât în liceul nostru cât și în instituțiile din imediata apropiere, în mare parte grădinițele din orașul Ialoveni. Este foarte important să organizăm astfel de activități, deoarece copiii trebuie să cunoască de mici regulile de circulație, să-și protejeze viața lor și pe cea a semenilor”, a declarat directoarea instituției.

Elevii recunosc importanța acestor lecții și spun că doar atunci când respecți regulile de circulație te poți simți protejat.

Proiectul ”Zece minute de educație rutieră pe zi îți poate salva viața. Acționează” a fost demarat în toate liceele din Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile