Logo Realitatea.md

Cine-i balabol? Dodon a plecat, totuși, pe Muntele Athos. A transmis un mesaj și opoziției: „Le recomand să nu-și ia păcat pe cap”

28 August 2020, 09:28 // Actualitate

Șeful statului, IgorDodon , a plecat totuși pe Muntele Athos din Grecia așa cum a anunțat câteva zile în urmă liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi, precizând că s-a dus să se roage pentru „binele poporului”, iar o poziției i-a transmis un mesaj.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Astfel, Dodon afirmă că „acest sfârșit de săptămână îl va petrece în smerenie și rugăciune împreună cu călugării de pe Muntele Athos, iar opoziției politice i-a recomandat „să nu facă din asta un motiv de luptă electorală cu președintele” și „să nu-si ia măcar păcatul acesta pe cap”, căci „au destule”.

Mai jos găsiți mesajul șefului statului, publicat pe pagina sa de Facebook.

„Ca în fiecare an, în aceasta perioadă, ne vom ruga împreună pentru poporul nostru, pentru o Moldovă care să trăiască în pace și unitate. Am trecut și trecem prin provocări foarte puternice în acest an, de aceea avem nevoie mai mult ca oricând de binecuvântarea călugărilor pe care urmează să-i întâlnesc la mănăstirile ctitorite de cei mai renumiți voievozi moldoveni.

Luna septembrie vine cu noi încercări pentru poporul nostru, începe școala în condiții de pandemie, se reiau o serie de alte activități, avem încă un drum greu de parcurs prin această pandemie, care afectează întreaga lume, de aceea vă îndemn pe toți cei care puteți să petreceți aceste zile de sărbătoare în liniște sufletească și rugăciune, să transmiteți gânduri bune către apropiați, către țară, să ne cultivăm încrederea că vom trece cu bine și de aceste vremuri complicate.

P.S. Le transmit un gând bun și celor care se află în opoziție politică față de mine și dacă vor încerca să facă și din asta un motiv de luptă electorală cu președintele, le recomand să nu-și ia măcar păcatul acesta pe cap, au destule. Le doresc și lor, și nouă tuturor cumpătare și bune intenții în relațiile cu ceilalți”.

Amintim că, miercuri, 26 august, liderul Partidului „Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul unui briefing de presă, a dezvăluit că șeful statului, Igor Dodon se pregătește să meargă la odihnă în Grecia, în minivacanța pe care o au bugetarii, unde va fi însoțit de mai mulți apropiația de ai săi și de tocmai 14 bodyguarzi înarmați cu cinci pistoale. 

Ieri, 27 august, Dodon, întrebat de presă dacă este adevărat cele spus de Usatîi, șeful statului a răspuns: „Și în caz că eu astăzi nu plec? Cine-i balabol? În caz că eu plec într-o deplasare, eu vă voi informa”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile