Logo Realitatea.md

Voronin, Diacov și Lupu, puși pe șotii: „Au început campania electorală pentru cele două mandate din Găgăuzia” (VIDEO)

10 Noiembrie 2017, 16:26 // Politica

Glume și veselie în Parlamentul Republicii Moldova. Liderul fracțiunii PCRM Vladimir Voronin și deputații PD, Dumitru Diacov și Marian Lupu au făcut astăzi schimb de replici fiind provocați de una dintre temele discutate în Parlament referitor la clopotele ce urmau să fie aduse la o biserică din Găgăuzia fără achitarea taxei vamale. Astfel, deputații Partidului Democrat și-au exprimat acordul de a aproba astăzi proiectul de lege în acest sens.

Embed:

 Vladimir Voronin a făcut o glumă menționând că cei doi deputați susțin inițiativa prezentată de deputatul PSRM Fiodor Gagauz.

„Diacov și Lupu au început campania electorală pentru cele două mandate din Găgăuzia. Cui nu îi este clară chestia asta?”, a zis Voronin. Declarație care a provocat mai multe zâmbete în Parlament.

Amuzat de spusele lui Voronin, Diacov a declarat că vrea numaidecât să se folosească de ocazie și „să se ducă pe circumscripție în UTA Găgăuzia.

„Eu numaidecât vreau să mă folosesc de așa ocazie, care mi-a oferit-o prietenul meu Vladimir Voronin. Vreau să amintesc că Voronin mulți ani de zile a fost găgăuz Nr.1, de aceea noi cu domnul Lupu suntem Nr.2 și Nr.3. Așa că dumitale ești acolo primul concurent, dar noi propunem să votăm o chestie absolut normală și eu nu prea înțeleg de ce este tot ping pongul ăsta. Eu înțeleg că comisia nu are raport, dar asta nu e proiectul care să necesite”, i-a răspuns Dumitru Diacov lui Vladimir Voronin.

Marian Lupu însă, nu s-a arătat încântat de gluma colegilor săi și a declarat că nu va da replică: „Suntem 30 de minute în ședință plenară și nu am făcut absolut nimic. Nu vreau să pierdem timpul aiurea în continuare”. 

Vlah - REVOLTATĂ, după ce Guvernul i-a refuzat unei biserici din Găgăuzia să-și aducă clopote fără achitarea taxei vamale (VIDEO)


  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile