Logo Realitatea.md

Voronin, despre alegerile prezidențiale: Chemăm poporul să pună cruce pe toată lista integrală a candidaților (VIDEO)

08 Septembrie 2020, 13:17 // Politica

Președintele comuniștilor, Vladimir Voronin, și-a reiterat poziția în privința „neconstituționalității” alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, menționând că nu va candida la funcția de șef al statului, iar formațiunea sa nu se va implica în scrutin. Totodată, acesta și-a îndemnat alegătorii să nu participe la vot.

Potrivit lui Voronin, Republica Moldova a avut doar trei președinți constituțional aleși, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și el în persoană. „Președinte neconstituțional Dodon, pe parcursul ultimilor patru ani cât el a fost președinte, a avut toate posibilitățile de a readuce Constituția pe câmp legal, fie inițiind un referendum național de modificare a legii supreme, fie de a modifica Constituția în Parlament, cu votul a 2/3 din deputați”, a menționat Vladimir Voronin în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, în condițiile în care „Constituția este încălcată grav”, „președintele care va fi ales, iarăși o să fie ales neconstituțional”, indiferent cine va fi el.

„Nici într-un caz nu utilizați cuvântul boicot, noi nu boicotăm, noi suntem categoric împotriva alegerilor neconstituționale și noi chemăm poporul să pună cruce pe toată lista integrală a candidaților și socotim că acești candidați nu au dreptul pentru că ei nici nu cunosc Constituția și conștient candidează la un post neconstituțional, adică din start încalcă Constituția”, a delcarat fostul președinte al țării.

Adresându-se către susținătorii formațiunii, Vladimir Voronin a precizat: „Noi nu susținem pe nimeni. Votăm împotriva la toți. Cei care se tem și au probeme, să meargă [la alegeri], dar să voteze împotriva la toți”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile