Logo Realitatea.md

Voronin i-a scris lui Putin. Liderul PCRM îi cere decorarea și premierea cu 20 mln de dolari a luptătorului rus Khabib Nurmagomedov

10 Octombrie 2018, 13:11 // Life

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, i-a trimis o scrisoare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, prin care îi solicită să-l decoreze și să-l premieze cu 20 milioane de dolari pe luptătorul cecen UFC, Khabib Nurmagomedov, care l-a învins recent pe irlandezul Conor Anthony McGregor.

Colaj: realitatea.md

Potrivit lui Voronin, scrisoarea este adresată președintelui rus ca fiind „un vechi fan al artelor marțiale”, iar faptul că luptătorului rus i-a fost înghețată recompensa pentru această luptă și riscă să i se retragă centurile pentru luptele UFC, denotă „atitudinea prohibitivă a Occidentului față de tot ce este legat de Rusia”.

Întregul conținut al scrisorii poate fi citit AICI.

Amintim că, sâmbătă seara, cei doi luptători au avut o bătălie, în care Khabib Nurmagomedov l-a învins pe Conor Anthony McGregor, iar după aceasta luptătorul rus a sărit din ring și l-a atacat pe antrenorul lui McGregor, precum și pe alți membri ai echipei. De asemenea, susținătorii lui Khabib l-au luat la bătaie și pe Conor Anthony McGregor, provocând un haos total după meci.

Pentru aceste acțiuni, președintele UFC, Dana White, nici nu a vrut să îi pună centura pe umăr lui Khabib, pe care l-a trimis direct la vestiar. În prezent, se discută asupra deciziilor care urmează a fi luate de către comunitatea internațională a UFC, privind comportamentul neadecvat a lui Khabib Nurmagomedov.

Ulterior, luptătorul rus și-a cerut scuze pentru acțiunile sale, scrie presa internațională.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile