Logo Realitatea.md

Voronin nu exclude că va participa la prezidențiale. A stârnit o reacție din partea lui Diacov: „Drugului meu ...”

30 Iulie 2020, 11:29 // Politica

Fostul președinte de țară, liderul PCRM, Vladimir Voronin, deși anterior ezita să dea declarații clare pe subiectul alegerile prezidențiale, ieri seara, nu a exclus că ar putea candida la toamnă. Acesta are un scop - ca Igor Dodon, actualul șef al statului, să nu câștige al doilea mandat. Mai multe declarații au fost făcute pe platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la tv8. Unele dintre ele au stârnit reacția deputatul PDM, Dumitru Diacov, care a scris o postare pe contul său de Facebook, azi-dimineața, dedicată „drugului (tr. rus. prietenului)”.

„Campania prezidențială, dacă va candida acest Voronin, nu va fi finanțată de nimeni – nici de Voronin, nici de PCRM. Se va petrece pe o altă schemă și o altă metodă. Nu va trebui niciun fel de finanțare. Dacă partidul va ajunge la decizia să înainteze un candidat, unul dintre scopuri este ca acest Dodon să nu rămână în calitate de președinte”, a declarat Vladimir Voronin.

Totodată, Vornonin spune că PCRM își va anunța decizia în momentul când se va ști sigur că scrutinul prezidențial nu va fi amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

„Atunci când va fi decizia definitivă că aceste alegeri vor avea loc, în orice caz – cu pandemie și fără pandemie, pe 1 noiembrie, atunci o să auziți declarația partidului nostru. La ședința conducătorilor structurilor teritoriale de partid, la care ne-am consultat cu o lună în urmă, opinia a fost că mai mult că da”, a explicat politicianul.

Întrebat pe cine va susține dacă nu va trece în turul II de scrutin prezidențial, iar învingători vor fi Igor Dodon și Maia Sandu, fostul președinte a declarat că „pe nimeni, nu merită nici unul nici altul, ambii sunt discreditați”.

Mai jos, reacția lui Dumitru Diacov, care a atașat o fotografie cunoscută (imaginea a fost făcută pe malul Oceanului Atlantic, America, prin anii 2000).

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe data de 1 noiembrie 2020. Până acum și-au anunțat participarea Andrei Năstase – Platforma DA, Maia Sandu – PAS, Octavian Țîcu – PUN și Dorin Chirtoacă – Mișcarea „Unirea”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile