Logo Realitatea.md

Voronin povestește despre experiența pe care a avut-o în trafic cu coloana prezidențială a lui Dodon: Sunt impertinenți (VIDEO)

21 Septembrie 2018, 07:55 // Societate

Deși au trecut aproape două săptămâni de la accidentului în care a fost implicat șeful statului - Igor Dodon, acesta rămâne a fi un subiect actual. Vladimir Voronin, fostul președinte al Republicii Moldova și liderul PCRM, a comentat la rândul său cazul.

Politicianul este de părere că nu a fost niciun atac. Mai mult, a povestit despre propria experiență din trafic pe care a avut-o cu coloana prezidențială.

„Cui îi trebuiește? El (n.r. Igor Dodon) singur nu știe ce trebuie să facă în fiecare zi, dar încă să mai facă cineva atac. Este o publicitate înainte de alegeri parlamentare. Eu știu că o să iasă vinovat șoferul de la volanului camionului, iar aceasta nu va fi corect. Vinovat este primul automobil din coloana prezidențială.

Pe data de 24 august, când marcăm ziua eliberării a republicii noastre de sub jugul fascist și a ocupanților români, ne apropiam de Memorialul de la Șerpeni și coloana lui Dodon venea în întâmpinare. Prima mașină mergea pe partea noastră. I-am spus șoferului că dacă te dai într-o parte măcar cu un centimetru, eu te eliberez, mergi pe partea ta cum trebuie.

Ei, la un moment dat fie că au văzut numărul automobilului, fie au văzut că nu vom ceda, s-au dat brusc într-o parte. Așa наглые (tr. rus. impertinenți) se poartă. Cine din șoferi s-au întâlnit cu coloana prezidențială, văd acest lucru. Toate trei merg așa: și a prim-ministrului, și a președintelui Parlamentului”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea „Puterea A Patra” de la postul de televiziune N4.

Atenție: Limbaj licențios!

Embed:
Emisiunea poate fi urmărită integral pe Rlive.md.

Realitatea.md amintește că, pe data de 9 septembrie, două mașini din coloana oficială a actualului președintelui au fost implicate într-un accident rutier pe traseul Chișinău-Ungheni. Impactul s-a produs, după ce un camion al companiei „Floreni” a ieșit pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. Drept urmare, automobilul de marcă Mercedes, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

Președintele țării, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale - fiul și mama sa - au fost transportați la spital. Toți trei au primit îngrijirile medicale necesare, starea lor fiind în afara oricărui pericol.

Șoferul camionului, un bărbat de 40 de ani, este cercetat pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, ce a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

În prezent, Igor Dodon circulă cu o altă mașină. Automobilul are numere de înmatriculare obișnuite, de tip vechi. Potrivit SPPS, acesta este de mai mult timp în posesia instituției, fiind folosit anterior pentru delegațiile străine. Experții verifică dacă mașina implicată în accident poate fi reparată.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO! Momentul în care mașina președintelui a fost lovită

Reacția președintelui după accidentul în care a fost implicat

Starea de sănătate a președintelui, mai gravă decât s-a anunțat inițial?! Ion Ceban: E o tentativă direct la viața șefului statului

Primele imagini cu președintele Dodon, după accidentul rutier, apărute pe Facebook (VIDEO)

Mama președintelui Dodon a fost externată din spital. Ce spune șeful statului despre starea sa actuală de sănătate 

Directorul interimar al SPPS exclude că accidentul cu implicarea coloanei prezidențiale ar fi fost provocat

Dodon „are grijă” și de ofițerii SPPS, care au avut de suferit în urma accidentului. Șeful statului i-a vizitat la spital (VIDEO)

NOI măsuri de securitate pentru președintele Dodon în urma accidentului rutier! Decizia luată (VIDEO)

Citeste tot despre: accident, Igor Dodon, Vladimir Voronin
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile