Logo Realitatea.md

Votul alternativ, discutat în Parlament. Va fi creată o comisie pentru modificarea Codului electoral

26 Noiembrie 2020, 12:29 // Politica

Deputații au aprobat propunerea de a crea o comisie specială pentru pregătirea amendamentelor la Codul electoral astfel încât să fie introdus prin lege votul alternativ, care presupune votarea electronică sau prin corespondență de către cetățenii moldoveni.

Foto Simbol

Propunerea creării comisiei a fost făcută de către deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, după ce ieri a participat la o conferință de presă, unde s-a vorbit despre necesitatea introducerii votului alternativ la următoarele alegeri.

 „Fiecare dintre noi a văzut cum s-au dezfășurat alegerile prezidențiale. Am văzut pentru prima dată un număr așa de mare de cetățeni la vot în Diasporă. Deși din 2015 s-au căutat soluții tehnice în această privință, nu a existat voință politică. Din discuțiile pe care le-am avut, cel puțin patru fracțiuni sunt pregătite să-și delege oamenii în comisie”, a propus Munteanu.

Cu o intervenție a venit și deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, care a precizat că în Parlament s-a votat deja un proiect de lege mult mai amplu la acest subiect în prima lectură și a propus ca să fie discutată această inițiativă pe platforma dată și aprobarea în lectura a doua.

De asemenea, deputații au aprobat și propunerea Partidului „Șor”, privind crearea unei Comisii de anchetă pentru a stabili toate circumstanțele atacurilor raider ale omului de afaceri, Veaceslav Platon, inclusiv cele de la Moldasig. 

Citeste tot despre: comisie, deputat, Parlament, votul alternativ
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile