Logo Realitatea.md

Cetățenii zic ce ar face în calitate de președinte pentru o zi: Aș băga tâlharii la răcoare! M-aș îmbogăți, cum fac toți moldovenii! (VOX VIDEO)

27 Decembrie 2017, 14:42 // Politica
// Autor:  
Ana Palii

O mică întrebare, dar multe reacții! Realitatea.md le-a propus cetățenilor să-și imagineze o zi în calitate de președinte al Republicii Moldova. Unii s-au arătat amuzați, iar alții au venit cu un șir de propuneri constructive. Cu toate acestea, majoritatea a subliniat că o zi e foarte puțin pentru a face vreo schimbare.

Embed:

În timp ce unii critică, iar alții laudă președinția, cei întrebați au venit cu mai multe idei. Astfel, aceștia au declarat că s-ar ocupa de problema oamenilor străzii, pensionarilor și școlilor. 

„Aș crea condiții mai bune pentru oamenii din țară”, „Aș acorda mai multe posibilități tinerilor chiar dacă aș fi președinte pentru o zi, fiindcă tinerii specialiști pleacă peste hotare”, „Aș face mai mult pentru pensionari, bolnavi și copii”. Așa au sunat planurile unora dintre cetățeni.

Mai mulți respondenți au menționat că ar demite toți funcționarii și ar aduce alții în locul acestora: „Aș băga toți tâlharii la răcoare și aș întoarce banii în țară pentru popor”, „I-aș pune pe toți să țină post și să se roage. Atunci Dumnezeu va lucra”, „Pe toți de la Dodon până la cel mai mic deputat i-aș închide”

Dar cel mai important e faptul că fiecare dintre cei întrebați și-ar dori să schimbe situația spre bine și să creeze un mediu prielnic pentru dezvoltarea țării, menționând că ar face totul pentru ca măcar o zi în an moldovenii să fie fericiți.

Realitatea.md amintește că Igor Dodon a împlinit un an de când își exercită funcția de președinte al țării la data de 13 noiembrie curent, după ce s-a duelat în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016 cu candidatul PAS, Maia Sandu.

Cetățenii au zis tot ce cred despre Igor Dodon: E ca Putin și Ștefan cel Mare. Face bani pentru noi! (VOX VIDEO)

PAS a lansat un infografic despre (ne)realizările lui Dodon la un an de la preluarea mandatului de președinte

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile