Logo Realitatea.md

Vrei să afli ce spun pisicile? O aplicație care traduce mieunatul, în curs de dezvoltare. 13 expresii deja descoperite

19 Noiembrie 2020, 08:46 // Life

O aplicație care își propune să traducă mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa. MeowTalk înregistrează sunetul și apoi încearcă să-i identifice semnificația, relatează BBC.

Foto: exquiso.ro

Proprietarul pisicii poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicația să învețe mai multe mieunături.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furios!” și „Lasă-mă în pace!”

Cercetările sugerează că, spre deosebire de oameni, pisicile nu au o limbă comună. Fiecare mieunat de pisică este unic și adaptat proprietarului ei. Deci, în loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual.

Prin înregistrarea și etichetarea sunetelor, inteligența artificială și software-ul de învățare automată pot înțelege mai bine vocea fiecărei pisici - cu cât este folosită mai mult, cu atât poate deveni mai precisă. Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicații Akvelon. Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar vorbi prin zgardă.

„Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanțarea socială, sunt oameni care sunt închiși în casă cu pisica. Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puțin să înțeleagă intențiiile pisicii și să construiască o legătură foarte importantă”, a spus Sanchez.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store.

 

Citeste tot despre: aplicație, mieunat, pisica
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile