Logo Realitatea.md

Washingtonul avertizează Iranul cu privire la continuarea lansării rachetelor balistice

03 Ianuarie 2019, 17:11 // În lume

SUA au avertizat Iranul cu privire la continuarea lansărilor spaţiale şi i-au cerut Teheranului să înceteze orice activitate legată de rachetele balistice, a declarat joi secretarul de stat american Mike Pompeo, citat de agerpres.

Washingtonul avertizează în legătură cu amenințarea iraniană, dezvăluind noi arme

Foto: haber.ba

''Statele Unite nu vor sta pasive la modul în care politicile distructive ale regimului iranian expun riscului stabilitatea şi securitatea internaţionale'', a menţionat Pompeo într-o declaraţie.

''Sfătuim regimul să reconsidere aceste lansări provocatoare şi să înceteze toate activităţile privitoare la rachete balistice pentru a evita o izolare diplomatică şi economică şi mai mare'', a spus oficialul american.

În urmă cu zece zile, Iranul a anunţat că este pregătit să răspundă oricărei acţiuni ostile din partea SUA, dar a precizat că nu consideră o ameninţare semnificativă sosirea unui portavion american, săptămâna trecută, în zona Golfului.

Portavionul USS John C. Stennis a intrat la 21 decembrie în Golful Persic, punând capăt astfel unei absenţe îndelungate a portavioanelor americane în regiune, pe fondul creşterii tensiunilor diplomatice dintre Washington şi Teheran.

Relaţiile dintre SUA şi Iran s-au tensionat începând din luna mai, când preşedintele american Donald Trump a anunţat că îşi retrage ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian şi a reintrodus sancţiuni asupra băncilor şi sectorului energetic din Iran. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile