Logo Realitatea.md

WhatsApp-ul previne fake news-ul. Ce va permite noua caracteristică a aplicației?

09 August 2020, 17:26 // Tech

WhatsApp a implementat o caracteristică ce va permite utilizatorilor să caute rapid mesaje frecvent distribuite pe Google, pentru a vedea dacă există mai multe informații online, scrie Playtech.ro.

Foto: getty images

Când un mesaj WhatsApp a fost transmis de mai multe ori, aplicația afișează o pictogramă specială pentru a permite utilizatorilor să știe că natura mesajului nu este originală. Acest lucru poate ajuta la identificarea virală a informațiilor incorecte.

Astfel, compania testează o metodă pentru a verifica de două ori mesaje ca acestea, atingând butonul „lupă” din chat. Funcția încarcă mesajul prin intermediul browserului implicit al utilizatorilor, fără ca WhatsApp să citească singur conținutul acestuia.

WhatsApp a început să dezvolte această funcție încă din martie, iar compania începe acum să o implementeze utilizatorilor din Brazilia, Italia, Irlanda, Mexic, Spania, Marea Britanie și SUA. Rămâne de văzut când se va implementa și în România.

Avem acces la mai multe voci ca oricând, dar uneori cei mai zgomotoși pot spune numai neadevăruri. Această modificare nu va eticheta informația ca fiind adevărată sau falsă direct, ci permite utilizatorilor să cerceteze ei înșiși rezultatele unei simple căutări web. Instrumentul va fi disponibil atât pe iOS, Android, cât și pe varianta web.

O altă noutate importantă de la WhatsApp va fi oferită în curând. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive.

În prezent, acest lucru nu e posibil, însă în viitor, se pare că se va realiza o funcție care să permită sincronizarea aceluiași număr de telefon pe mai multe dispozitive concomitent. Funcţia va putea fi găsită într-un buton nou, denumit „Linked Devices”, din meniul aplicaţiei, care ar urma să înlocuiască butonul „WhatsApp Web”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile