Logo Realitatea.md

Who is Who?! Două spoturi VIDEO cu imagini identice de promovare a Moldovei, făcute de ONVV și Agenția Turismului, au stârnit dispute

27 Septembrie 2017, 14:45 // Economie
// Autor:  
Tatiana Marcu

Reprezentantul companiei care a creat și produs spotul video inițial pentru Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), utilizat pentru promovarea vinurilor noastre în Polonia, apoi adaptat pentru invitația la Ziua Vinului din acest an, susține că lucrarea sa a fost plagiată de Agenția Turismului din Republica Moldova, iar imaginile în video de promovare a țării noastre au fost folosite fără a fi acordat dreptul de autor.

Foto: captură video

Reprezentantul companiei Publics Moldova, Eugen Boico, afirmă că imaginile au fost preluate din spotul inițial fără permisiunea posesorului legal.  

 Vedeți mai jos video realizat pentru ONVV:

Iar acesta este realizat de Agenția Turismului:

După numeroase distribuiri a postării și comentarii ale internauților, Agenția Turismului a reacționat și a venit cu un mesaj de explicație.

„În contextul lansării oficiale a primului spot video a turismului vinicol în cadrul conferinței de presă ce a avut loc ieri, 26 septembrie, Agenția Turismului transmite sincere mulțumiri în mod special deținătorilor oficiali ai secvențelor ce sunt incluse în colajul video, care au fost prezenți la eveniment. În cadrul conferinței, director general a menționat faptul că primul spot video al turismului vinicol moldovenesc este un colaj video cu secvențe filmate și preluate de la deținătorii oficiali ale acestora, care de altfel, au și fost prezenți la conferința de presă. De asemenea, în spot sunt utilizate și Logo-le deținătorilor oficiali ale secvențelor din colaj, inclusiv a ,,Wine of Moldova”. Agenția Turismului este receptivă la sugestiile, opiniile constructive ce vor parveni, în vederea îmbunătățirii conținutului primului spot video al turismului vinicol”, a comentat reprezentanții Agenției Turismului pe pagina lor oficială.
 
La rândul său, Eugen Boico a postat pe pagina sa că mesajul Agenției Turismului este unul pozitiv și sunt gata să corecteze și perfecteze spotul video produs de ei. 

Sursa: Facebook/Eugen Boico

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile