Logo Realitatea.md

Yandex.Taxi se retrage din România într-o lună

14 Octombrie 2020, 15:02 // Auto

Yandex, care a intrat în vara anului trecut pe piața românească cu aplicația de ride-sharing Yango, având sediul la Moscova, a anunțat că se retrage din țara vecină a Republicii Moldova. Compania concura cu Uber, Bolt și Clever. Decizia sa a venit din cauza legislației interne care ar fi mult prea rigidă. Cel puțin așa au spus reprezentanții companiei pentru Profit.ro.

„Ne întrerupem operațiunile în România. Legislația rigidă din domeniu nu ne permite să dezvoltăm serviciul pe cât de eficient ne-am dori, astfel că am decis să ne concentrăm activitățile asupra altor țări și direcții de business. Decizia noastră intră în vigoare în interval de o lună. Utilizatorii noștri din România pot păstra aplicația Yango pentru a rezerva călătorii în celelalte 16 țări în care serviciul este disponibil”, este mesajul companiei.

Legislația în domeniu a fost modificată recent, fiind supusă presiunilor în special din partea serviciilor de taximetrie. Tot recent, aplicația de ride-sharing Yango din România a primit o infuzie de capital de aproape 1 milion de dolari prin intermediul grupului Yandex, echivalenta din Rusia a Google.

Yandex a intrat în vara anului trecut pe piața românească, cu aplicația Yango. Compania, cu sediul în Moscova, concurează pe piața locală cu Uber, Bolt, Clever.

Serviciul este operat de către MLU Europe B.V., companie membră a grupului Yandex.

În prezent, Yango (serviciu care funcționează și sub numele de Yandex.Taxi în unele țări) operează în 16 țări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel și se extinde rapid în mai multe regiuni ale lumii.  Yandex este prezentă cu 34 de birouri la nivel global și a fost listată la bursa NASDAQ în 2011.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile