Logo Realitatea.md

Zeci de cetățeni din diferite regiuni ale țării, cu probleme la Președinție! Dodon a promis să le ajute, deși nu are asemenea atribuții

25 Februarie 2020, 17:43 // Actualitate

Paradoxal poate, dar chiar și după o sută de zile de guvernare tehnocrată și „conlucrare constructivă” între Președinție, Parlament și Guvern, cetățenii continuă să aibă probleme! Cel puțin asta recunoaște chiar președintele Igor Dodon, care a primit azi în audiență „zeci de persoane din diferite regiuni ale țării”, care au solicitat „susținerea instituției prezidențiale în soluționarea problemelor cu care se confruntă”.

foto: facebook.com/dodon.igor1

„Oamenii solicită ajutor în vederea rezolvării problemelor cu caracter social, juridic, educațional, funciar, cultural, cer sprijin în recalcularea pensiilor stabilite în baza legilor precedente, luarea unor măsuri cu persoanele ce au însușit fraudulos banii investiți în construcția unor imobile etc.”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook unde a plasat și câteva poze de la primirea în audiență a cetățenilor.

Acesta nu a precizat de ce ajutorul nu le este oferit de către Guvern, prin intermediul ministerelor și instituțiilor subordonate acestora, președintele țării fiind într-o funcție reprezentativă („reprezintă statul şi este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”, articolul 77 al Constituției), având atribuții „în domeniul politicii externe” (articolul 86), „atribuții în domeniul apărării” (articolul 87) și „alte atribuții” (articolul 88), cum ar fi conferirea de decoraţii şi titluri de onoare sau acordarea de grade militare supreme prevăzute de lege.

Cu toate acestea, șeful statului a ținut să reitereze că „toate solicitările sunt examinate” și va depune „tot efortul” ca problemele raportate să fie soluționate „în termene optime”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9619 0.2516%
USD USD 18.2258 0.7635%
RUB RUB 0.2334 0.9079%
RON RON 4.1351 0.4055%
UAH UAH 0.6569 1.6716%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile