Logo Realitatea.md

Zelenski și Dodon au vorbit la telefon

14 Mai 2019, 20:53 // Actualitate

Șeful statului a spus că a avut o convorbire telefonică cu președintele ales al Ucrainei. Potrivit acestuia, ambii ar fi convenit întru organizarea unei întrevederi.

Foto: Українська правда

„Am avut o convorbire telefonică cu Președintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelensky. L-am felicitat cu prilejul alegerii sale în funcția de șef al statului vecin și i-am urat succes în această misiune responsabilă.

Am făcut un schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în diverse domenii de interes reciproc. Am convenit asupra organizării unei întrevederi bilaterale în cadrul căreia să discutăm cele mai actuale probleme”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că cetățenii ucraineni l-au ales pe Vladimir Zelenski să ocupe fotoliul de președinte al țării, în locul lui Petro Poroșenko, care de altfel la fel a candidat la alegerile prezidențiale, dar a pierdut. Președintele ales urmează să fie instituit în funcție oficial într-o lună de la validarea rezultatelor de către Comisia Electorală Centrală a Ucrainei.

CITEȘTE ȘI:

Cum a ajuns Zelenski de la showman la președinte ales al Ucrainei (FOTO, VIDEO)

Prima doamnă a Ucrainei: Cine este soția lui Zelenski, ce afaceri și câte apartamente deține

Un penthouse, la reducere. Presa a aflat că soția lui Zelenski l-a cumpărat la jumătate de preț de la un milionar

Zelenski: Singurul lucru pe care Rusia şi Ucraina îl au în comun este graniţa

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile