Logo Realitatea.md

Zernoff solicită MAI-ului dezmințirea privind posibila sa implicare în poluarea râului Bîc

05 Septembrie 2019, 13:26 // Actualitate

Compania Zernoff solicită dezmințirea informațiilor publicate pe site-ul oficial politia.md, care nu ar corespunde realității cu privire la situația de pe râul Bîc. În acest sens, un pachet de documente este pregătit pentru expediere către Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Uzina de producere a etanolului Zernoff a trecut la un ciclu de producție închis, ceea ce din punct de vedere tehnic elimină orice posibilitatea de a scurge deșeuri în râu. De asemenea, compania infirmă categoric utilizarea în producție a materialelor fără acte de origine”, scrie în comunicatul companiei.

De asemenea, compania susține că declarația „Apă Canal Chișinău”, potrivit căreia cauza defectării stației de epurare este legată de deșeurile lichide provenite din producția de etanol, nu corespunde realității: „Ca și alte întreprinderi, compania este deservită de Apă Canal Chișinău, cu toate acestea, numai deșeurile lichide menajere, care sunt verificate în mod regulat de furnizorul de servicii, intră în rețeaua de canalizare”.

Deocamdată, MAI nu a venit cu vreo reacție, dar este de menționat că în comunicatul emis de poliție totuși nu a fost menționat numele companiei, ci a fost doar specificat că este vorba despre una de alcool.

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu vrea ca agenții economici, care „strică” aerul în oraș, să fie sancționați dur

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4600 -0.3074%
USD USD 17.6228 -0.0952%
RUB RUB 0.2762 0.3999%
RON RON 4.1020 -0.3547%
UAH UAH 0.7218 0.5573%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile