Logo Realitatea.md

Zinaida Greceanîi: Acordul dintre ACUM și PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs

24 August 2019, 08:23 // Politica

Noul Acord pe care urmează să-l semneze membrii coaliției de guvernare – Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor – trebuie să fie un gen de Foaie de parcurs pentru activitatea de mai departe a guvernării. Declarația aparține președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Politiciana nu a dezvăluit deocamdată pentru ce perioadă va fi semnat acest Acord, transmite IPN.

„Noul acord pe care îl vor semna Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor trebuie să fie de perspectivă. Acesta trebuie să se refere la sarcinile prioritare ale Guvernului, la reformele prioritare care trebuie implementate, cum Guvernul trebuie să asigure activitatea instituțiilor sociale: de cultură, din medicină, educație”, a menționat Zinaida Greceanîi în cadrul unei emisiunii televizate.

Președinta Parlamentului a evitat să spună pentru ce perioadă va fi semnat acest acord. „Trebuie să vedem ce priorități avem pentru anul curent, inclusiv anumite reforme pentru care Guvernul își va asuma răspunderea, și ce trebuie să facem mai departe”, spune socialista.

În plus, șefa legislativului spune că coaliția de guvernare trebuie să demonstreze că poate organiza alegeri locale corecte. „Noi nu vom face atacuri unii asupra altora. Eu cred că și partenerii noștri din coaliție la fel înțeleg situația, nu doar socialiștii. Oamenilor trebuie să le arătăm de ce un anumit om este mai bun decât altul, pentru că acestea sunt alegeri locale. (...) Aceasta trebuie să fie o luptă a programelor electorale, dar nu atacuri reciproce”, a afirmat politiciana.

Zinaida Greceanîi a menționat că pretendenții la funcțiile de primar și consilier din partea PSRM vor merge cu simbolul partidului și, la fel ca și la parlamentare, formațiunea nu va susține candidați independenți. PSRM va avea candidați în toate localitățile atât pentru funcția de primar, cât și pentru funcția de consilier.

Referindu-se la așa-numitul „pact de neagresiune” despre care se spune că va fi semnat între socialiști și membrii blocului ACUM pentru următoarele alegeri locale, Zinaida Greceanîi a menționat că acest pact trebuie să fie semnat concret între candidații care vor lupta pentru aceeași funcție.

Realitate.md amintește că, alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață