Logo Realitatea.md

Ziua Independenței, sărbătorită cu mare fast la Orhei: Culorile drapelului R. Moldova, „pictate” pe cer în cadrul unui show aviatic (foto)

27 August 2018, 17:03 // Societate

Locuitorii din Orhei și vizitatorii municipiului au avut parte de momente deosebite în cadrul concertului organizat de primăria din localitate, în cadrul unui show aviatic realizat de o echipă din România. Momentul culminant al primei reprize a showului a fost pictarea pe cerul de deasupra Orheiului a drapelului tricolor al Republicii Moldova – albastru, galben, roșu. 

Foto: orhei.md

Primăria Orhei anunță într-un comunicat de presă că show-ul a fost realizat de o cunoscută formație de piloți „Iacării acrobați” din România, la care au participat trei avioane de model Yak 52, considerate unele  din cele mai bune pentru antrenament și acrobație.

Astfel, piloții au realizat acrobații aviatice de excepție precum loopingul cu răsucire, picaj în formație, ranversare în formație, care necesită o coordonare deosebită din partea piloților.
Momentul culminant prezentat de cele trei aparate de zbor a fost pictarea pe bolta cerească a drapelului național al Republicii Moldova.

Cele trei avioane au fost conduse de piloți experimentați, comandanți în companii aviatice internaționale - Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman. Aceasta a fost doar prima repriză a show-ului aviatic pe care l-a pregătit administrația Orheiului, urmând un solo realizat cu un avion de tip Suhoi 27, apoi o nouă demonstrație în formație formată din trei aparate de zbor.

De asemenea, parcul de distracții „OrheiLand” a devenit neîncăpător pentru vizitatorii veniți din toate colțurile țării.

Cu ocazia Zilei Independenței, administrația municipiului Orheia anunță despre organizarea unui show al parașutiștilor și „Masa mare” gratuită pentru toți vizitatorii.

Totodată, renumiți artiști autohtoni printre care formația Brio Sonores, Aura, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Pavel Stratan și fiica sa Cleopatra vor interpreta melodii îndrăgite de publicul din Republica Moldova. Concertul va culmina cu populara formație Zdob și Zdub și un show cu focuri de artificii.

Tot astăzi, la Orhei a avut loc și un marș al patrioților Moldovei, ala care au participat peste 20 de mii de persoane. Acestea au votat în unanimitate o Rezoluție a Independenței în care își exprimă sprijinul pentru dezvoltarea și transformarea țării.

Foto: orhei.md

Citeste tot despre: Orhei, sărbătoare, Ziua Independenței
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile