Logo Realitatea.md

Ziua Internațională a Muncii. Care sunt cele mai grele și prost plătite munci din lume (FOTO)

01 Mai 2020, 15:26 // Life

Lucratul în praf, fum toxic, vopseluri toxice, printre plastic și metale, cărămizi, fecale în canalizări sau minerit la +50 de grade Celsius. Sunt munci făcute de oameni din toată lumea, pentru salarii minime, iar 1 mai este doar o altă zi normală de mers la job pentru ei.

Foto: digi24

Banyuwangi, Java de est, Indonezia - Minerii lucrează din greu în cel mai neprimitor birou din lume. Acești muncitori cară zilnic sute de kilograme de sulf brut, adunat de pe marginea lacului din acid sulfuric aflat în craterul Ijen. Acesta are 2386 de metri înălțime și 175 de metri adâncime. Mineritul de sulf este o industrie principală în Java de Est.

Muncitor în tăbăcăriile din Bangladesh. Zona Hazaribagh din Dhaka, capitala Bangladesh, este renumită pentru industria pielăriei și a fost listată drept una dintre cele mai poluate locuri de pe Planetă. Sunt 270 de tăbăcării în Bangladesh, iar cele din Hazaribagh au între 8000 și 12 000 de muncitori. Prelucrarea pieilor presupune folosirea unor substanțe otrăvitoare, care provoacă cancer.

Sortator de plastic în Bogra, Bangladesh. Muncitorii lucrează într-o mare imensă de deșeuri de plastic pe care le sortează pe mărimi, culori și forme.

Căutător de sare pe lacul Roz în Dakar, Senegal. Localnicii își folosesc bărcile să adune sare din lacul care are conținut salin de 40%. Minerii vând sarea în săculețe la marginea lacului, dar o și exportă în întreaga regiune. Ca să își protejeze pielea de răni provocate de sare, se ung cu unt de shea. Fotografia a fost realizată de Paul-Vlad Epure, care și-a petrecut 48 de ore înregistrând imagini din dronă deasupra lacului.

Muncitor în câmpurile de cărămizi din Bangladesh. Un astfel de lucrător pleacă de acasă în căutarea unui salariu, dar lucrează în condiții inumane.

Cărător de cărbune. Bărbați și femei lucrează pentru 5-7 dolari pe zi, cărând cărbune în coșuri purtate pe cap, în Dhaka, Bangladesh. ei descarcă cărbunele de pe bărci, de dimineața până seara, în temperaturi caniculare.

Pingjiang, Hunan, China - Muncitorii chinezi au construit un drum atârnat de stânci, pentru a atrage turiștii.

Croitori în bazar

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile