Logo Realitatea.md

Ce ministere și instituții de stat ar urma să le revină PDM-ului în cazul coaliției cu socialiștii

04 Martie 2020, 14:26 // Politica

După crearea unei coaliți dintre PSRM și PDM, democraților ar urma să le revină cinci ministere și patru instituții de stat, cel puțin asta susține deputatul PPDA, Vasile Năstase, care a scris că a obținut aceste informații de la „surse”.

Foto Simbol

Astfel, democrații ar urma să controleze politic Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Servicii Publice, Agenția Medicamentului, Întreprinderea de Stat Moldtelecom și Combinatul de Vinuri „Cricova”.

Totodată, deputatul PPDA susține că, Pavel Filip și Dumitru Diacov ar cere cu insistență de la PSRM și Ministerul de Interne.

Amintim că, PSRM a anunțat că, astăzi, a convocat Consiliul Republican pentru a discuta strategia politică și acțiunile pentru perioada următoare. Socialiștii au analizat activitatea partidului în Parlament și Guvern, modul în care poate fi eficientizată aceasta, dar și modalitatea prin care poate fi întărit suportul politic acordat echipei guvernamentale. În rezultat, au decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM.

Menționăm că, presa nu a fost anunțată despre convocarea Consiliului Republican al PSRM, așa cum o făceau de obicei socialiștii.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile